A Plague Tale: Requiem

Focus Entertainment, Asobo Studio

2022-10-18PC (Microsoft Windows), Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X|S

RollspelÄventyr

Het
7.8
Baserat på 9 svenska recensioner

A Plague Tale: Requiem Recensioner

FZ
fredrik eriksson
4 / 5

Pestens tid har aldrig varit fulare, eller vackrare.

Läs hela recensionen
Gamereactor
joakim sjögren
8 / 10

Hugo och Amicia De Rune återvänder till en ny generation spelkonsoler, och den groteska pesten som följer de båda syskonen i hälarna ser bättre ut än någonsin...

Läs hela recensionen
Senses
henric brandt
8 / 10

Uppföljaren A Plague Tale - Requiem är större, snyggare och framför allt äckligare än första delen i berättelsen om Amicia. Det enda som är tråkigt är att jag upplevde en del prestanda-problem.

Läs hela recensionen
PSbloggen
johan lindros
8 / 10

Asobo Studio är en fransk utvecklare som förvisso har hängt med ganska länge i branschen, men det riktiga genombrottet kom 2019 i samband med lanseringen av A Plague Tale: Innocence (8/10). Här vis…

Läs hela recensionen
Player 1
conny andersson
7 / 10

Man ska aldrig underskatta det magiska i att presenteras för någonting nytt. Att ge sig av på en resa och för första gången traska genom en stad, upptäcka dess magnifika sevärdheter och se ståtliga byggnader ger upphov till en speciell känsla. Det första A Plague Tale-spelet gav mig just det, för även om det inte var revolutionerande eller perfekt så hade det gott om unika scenarion, pussel och väldigt vacker grafik. Få kan nog heller glömma hur råttornas ilskna framfart förpestade våra karaktärers öde, men gav oss som spelare en ny och spännande upplevelse som helhet. Därmed blev del två något jag såg väldigt mycket fram emot och den där kvardröjande känslan som det första spelet gav mig gjorde A Plague Tale: Requiem till en av mina mest efterlängtade titlar i år.

Läs hela recensionen
Loading
jimmy seppälä

När A Plague Tale: Innocence släpptes blev det uppskattat som en oslipad diamant. Att få följa det pesthärjade Frankrike från två barns ögon var en frisk fläkt i ett klimat som premierar stora öppna världar framför mer linjära berättelser. Syskonen De Runes flykt från den franska inkvisitionen och de hundratusentals råttor som förföljde dem var ett intressant berättargrepp som även medförde spännande spelmekaniska aspekter. Råttorna som är rädda för ljus måste ledas om samtidigt som man kan använda dem till sin fördel i spelets många stridssegment, som mestadels går ut på att smyga. Uppföljaren Requiem går däremot i sitt äldre syskons fotspår lite väl mycket och erbjuder inga större nyheter. Det är nästan allt man kan förvänta sig av en uppföljare – lite större, lite snyggare, men där man hade hoppats på utveckling, spelets strider och pussellösning, har det inte hänt mycket alls.

Läs hela recensionen
Nördliv
jesper gustavsson

A Plague Tale: Requiem är uppföljaren till 2019s A Plague Tale: Innocence där vi får följa Amicia och hennes familj på en resa i hoppet om att hitta ett botemedel till hennes lillebror Hugos blodsjukdom. Det här är klart en av de mest gripande spelupplevelserna jag haft i år och är värd utmärkelsen:

Läs hela recensionen
GameElite
toni thörnqvist
8 / 10

Uppföljaren till det hyllade A Plague Tale: Innocence är äntligen här. Med detta spel skapade den franska studion Asobo Studio ett fenomenalt jobb med att skapa ett intressant universum fyllt av misär och ångest. Det fanns dock även ett litet ljus av hopp i allt det mörka som syskonparet tvingas genomlida.

Läs hela recensionen
PlayZine
tommy

A Plague Tale Innocence slog ned som en stor bomb under 2019. Jag hade haft ögonen på spelet sedan det visades upp på E3 året innan, men att det skulle vara en sådan hemskt bra upplevelse (med beto…

Läs hela recensionen

A Plague Tale: Requiem Trailers

A Plague Tale: Requiem Skärmbilder