Alwa's Legacy

Elden Pixels

2020-06-17Linux, PC (Microsoft Windows), Mac, PlayStation 4, Nintendo Switch

PlattformÄventyrIndie

Ljummen
6.8
Baserat på 5 svenska recensioner

Alwa's Legacy Recensioner

Senses
henric brandt
8 / 10

Ett underbart retro-äventyrsspel!

Läs hela recensionen
FZ
joakim kilman
4 / 5

Somriga äventyr i ett svenskt metroidvania-land fullt av pussel och bedårande figurer.

Läs hela recensionen
Varvat
daniel onemark
7 / 10

Metroidvania är en uppskattad subgenre som växer sig allt större. Det är lätt att drunkna i det enorma, kvalitativa utbudet. Lyckligtvis gör Alwa's Legacy precis lagom mycket för att sticka ut och leverera en härlig spelupplevelse – med ett par dumheter som bör patchas omgående.

Läs hela recensionen
Player 1
hanna johansson
4 / 10

Alwa’s Legacy är ett ickelinjärt plattformsspel i klassisk stil som faktiskt kom till genom en kampanj på Kickstarter. Du får spela karaktären Zoe, som i början av spelet vaknar upp i ett främmande land. Men trots att Zoe inte vet var hon är känns allting lite för bekant, som att hon har varit här förut. En gammal dam kommer fram och berättar att du är hjälten de behöver just nu, och så börjar din resa mot att rädda landet Alwa. Utrustad med din magiska stav beger du dig ut för att slåss mot monster och lösa pussel.

Läs hela recensionen
Nördliv
martin "fyghar" johansson

Det här är ett charmigt spel som känns lagom utmanande för mig. Storyn är väl inte särskilt intressant men resten av spelet tycker jag lyfter upp där den svackar, vilket är rätt nice. Priset är helt vettigt och det finns mycket speltid att hämta ut. Att det då får utmärkelsen Bra Köp känns helt vettigt.

Läs hela recensionen

Alwa's Legacy Trailers

Alwa's Legacy Skärmbilder