Call of the Sea

Raw Fury, Out of the Blue

2020-12-08PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X|S

PusselÄventyrIndie

Het
7.7
Baserat på 4 svenska recensioner

Call of the Sea Recensioner

Player 1
andreas lennartsson
8 / 10

Jag är inte den skarpaste kniven i lådan. Det är inte så att jag är outbildad, det finns definitivt områden där jag förhoppningsvis kan mer än de flesta. Men om världens öde vilar i händerna på den som kan lösa en logisk utmaning är jag troligtvis den sista kandidaten ni bör skicka fram. Det som däremot är så härligt med logiska pussel i spel är att de inte behöver vara särskilt svåra för att spelaren ska känna sig som landets smartaste person för en liten stund. Det gör ingenting om pusselutmaningarna har en svårighetsgrad som lämpar sig för en femteklassare, de omkringliggande omständigheterna i ett mystiskt äventyrsspel kan likväl förvandla vem som helst till en knivskarp upptäcktsresande. Nu menar jag inte att Call of the Sea endast har busenkla pussel, men även om så vore fallet hade de urläckra landskapen och den fängslande berättelsen varit tillräckligt för att övertyga mig om att jag är smartast i världen.

Läs hela recensionen
Nördliv
mattias malm

Call Of The Sea bjuder på vackra miljöer och en suverän ljudbild. För att vara en vandringssimulator bjuds det på ett prominent spelelement i form av pussel som tyvärr är mer kryptiskt än klurigt ibland, vilket tyvärr drar ner en del. Att spelet dessutom lider av att vara enformigt och bitvis till och med nästan tråkigt, så är det ändå på det stora hela en trevlig upplevelse. Som främst kommer tilltala äventyrspelare och de som redan spelar vandringssimulatorer. Ingen annan dock är jag rädd.

Läs hela recensionen
Gamereactor
8 / 10

Bara faktumet att berättelsen i Call of the Sea har inspirerats av Cthulhu-novellen gjorde valet av recensent lätt. Allas blickar drogs mot den något illaluktande kroppshyddan i hörnet. Fisk recenseras där fisk hör hemma och därför har vår frilansgöteborgare skrivit texten...

Läs hela recensionen
Spel Hubben
kenta
7 / 10

Första person äventyrsspel är ofta nästan som filmer. De älskar att fokusera på historia och karaktärer, men det här är vanligtvis stora utmaningar av uppenbara skäl.

Läs hela recensionen

Call of the Sea Trailers

Call of the Sea Skärmbilder