Ghostwire: Tokyo

Bethesda Softworks, Tango Gameworks

2022-03-24PC (Microsoft Windows), PlayStation 5

Äventyr

Ljummen
6.6
Baserat på 11 svenska recensioner

Ghostwire: Tokyo Recensioner

PSbloggen
martin svennberg
9 / 10

Japanska utvecklare är sanslöst fantastiska på många sätt. Låt mig ge dig ett exempel. Vad blir resultatet om du blandar Assassin’s Creed: Brotherhood med Cyberpunk 2077 (9/10), kryddar med e…

Läs hela recensionen
Spel Hubben
8 / 10

Utmärkt presentation på en löpande öppen värld...

Läs hela recensionen
Varvat
daniel rydelius
7 / 10

Ghostwire: Tokyo är ett intressant actionäventyr vars olika spelmekaniska komponenter inte riktigt fungerar i harmoni. När det är som bäst är det en otroligt stämningsfull promenad genom ett hemsökt Shibuya. När det är som sämst är det ett styltigt skjutar- och plattformsspel med medioker story. Tango Gameworks nya spel är definitivt inte dåligt, men dessvärre når den verkligen inte upp till sin potential.

Läs hela recensionen
Senses
senses.se
7 / 10

Ghostwire Tokyo är snyggt och går snabbt att komma in i, men en mer tydlig röd tråd och ökad variation hade tagit det till oanade höjder.

Läs hela recensionen
FZ
fredrik eriksson
3 / 5

Mer Doom än Resident Evil, och med en öppen värld som ironiskt nog förminskar spelet.

Läs hela recensionen
Player 1
andreas lennartsson
6 / 10

Då och då släpps det spel som egentligen hade behövt en rejäl uppföljare för att verkligen skina, med andra ord spelvärldens svar på den oslipade diamanten. Assassin’s Creed behövde sitt Assassin’s Creed 2, Uncharted: Drake’s Fortune behövde sitt Uncharted 2: Among Thieves. Grunden finns ofta där men i någon mån når äventyret inte riktigt ända fram. Det kan bero på en enformig gameplay-loop, stela animationer, halvtaskig grafik eller något helt annat. När däremot utvecklarna bekantat sig med spelvärlden och fått lite mer kött på benen så sker det ibland att allt bara klickar. Det är precis detta jag hoppas ska hända med den eventuella uppföljaren till Ghostwire: Tokyo, ett spel som har så förbenat med potential men som jag likväl har svårt att på riktigt rekommendera.

Läs hela recensionen
Loading
anders eklöf

Har du någon gång varit vid eller sett den stora korsningen Shibuya Scramble Crossing i stadsdelen Shibuya i Japan, vet du att den flödar av liv och rörelse. Som myror i en myrstack rör sig turister, arbetare och shoppande människor över de vitmarkerade övergångsställena så fort ljuset slår över till grönt, för att i nästa sekund fyllas av bilar.

Läs hela recensionen
MovieZine
jonathan enochsson
3 / 5

"Ghostwire: Tokyo" är snyggt designat, unikt i sitt världsbyggande och kreativt i sin framtoning. Därför är det nästa hjärtekrossande när man inser hur enformig spelmekaniken är.

Läs hela recensionen
Gamereactor
petter hegevall
4 / 10

Resident Evil-seriens pappa är tillbaka med ett av årets mest efterlängtade äventyrsspel och Hegevall är allt annat än imponerad...

Läs hela recensionen
PlayZine
tommy

Resident Evils skapare, Shinji Mikami, har tillsammans med sin studio Tango Gameworks släppt ett av årets mest efterlängtade actionäventyr – Ghostwire: Tokyo. När huvudrollsinnehavaren Akito …

Läs hela recensionen
Nördliv
danny larsen

Ghostwire: Tokyo är ett spel som blandar den moderna världen med historier och legender om Yōkai. Spelet levererar en upplevelse som kommer få dig att klättra runt och utforska Tokyo, på gott och ont. Men slutsumman är att spelet levererar en fantastisk stämning och ger dig som spelare en ny upplevelse i ett Tokyo som blivit invaderat av andar, monster och spöken. Spelet har sina brister, men det har även tillfällen och upplevelser som gör att spelet i slutändan är en varm rekommendation.

Läs hela recensionen

Ghostwire: Tokyo Trailers

Ghostwire: Tokyo Skärmbilder