Scarlet Nexus

Bandai Namco Studios, Tose, Bandai Namco Entertainment

2021-06-24PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X|S

RollspelÄventyr

Het
6.9
Baserat på 8 svenska recensioner

Scarlet Nexus Recensioner

Varvat
daniel rydelius
8 / 10

Scarlet Nexus överraskar med en slående anime- och manga look, intensiva och spektakulära strider som blandar närstrid och övernaturliga krafter på ett härligt skruvat sätt, medan monster och stridsmekanik känns genuint unika. Scarlet Nexus är ett kvalitativt japanskt rollspel med få tillkortakommanden. Anime-fans se hit!

Läs hela recensionen
Player 1
andreas lennartsson
7 / 10

Jag har länge varit lite intresserad av de japanska actionrollspelen. Problemet har varit att majoriteten av de senaste titlarna som kommit ut redan haft mangaböcker, TV-serier eller sjuttioelva andra spel i ryggen. Detta har i sin tur inneburit att de färgsprakande och redan komplicerade fantasivärldarna inte känts särskilt inbjudande för en gröngöling som mig. Därför blev jag glad när jag upptäckte Scarlet Nexus, ett spel och en spelvärld som står på mer eller mindre egna ben. Det betyder visserligen inte att jag förstår allt som händer, men nu får jag åtminstone en ärlig chans att på riktigt doppa tårna i genren.

Läs hela recensionen
Hype
ikto
PSbloggen
jonny lindmark
7 / 10

I en framtida värld hör mentala krafter till vanligheterna. De mest kraftfulla individerna tvingas in i militärliknande organisationer och vanliga människor, eller ”duds” som de lite elakt kallas, …

Läs hela recensionen
Spelkväll
3 / 5

Scarlet Nexus är ett bra och röjigt action-RPG som hade mått bra av att placerats i en öppen värld med en tydligare presenterad story. 

Läs hela recensionen
Nördliv
jesper gustavsson

Scarlet Nexus är ett genuint roligt actionrollspel med en mycket intressant berättelse som håller genom hela spelet. Du får välja mellan två protagonister att följa, Yuito eller Kasane, båda med sin unika handling som ofta stöter samman i det postapokalyptiska samhället New Himuka. Det som gör att det inte når toppbetyg är att många cutscenes består av bildkollage, vilket tar mig ur upplevelsen och att de flesta sidouppdrag känns ointressanta. Trots det är det i min mening ett måste för alla fanns av actionrollspel. Det är helt enkelt ett:

Läs hela recensionen
Gamereactor
olof westerberg
7 / 10

Olof har nyttjat sin hjärnas superkrafter och somnat under utdragna dialoger i Bandai Namcos nya actionrollspel...

Läs hela recensionen
MovieZine
anders eklöf
3 / 5

Det neonlysande actionrollspelet "Scarlet Nexus" levererar snygg animeinspirerad grafik och intensiva strider, men också platt berättande och ett rörigt världsbygge.

Läs hela recensionen

Scarlet Nexus Trailers

Scarlet Nexus Skärmbilder