Sid Meier's Civilization VI

Firaxis Games, Aspyr Media, 2K Games

2016-10-20Linux, PC (Microsoft Windows), Mac, iOS, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

SimulationStrategiTurordningsbaserad strategi

Het
7.8
Baserat på 5 svenska recensioner

Sid Meier's Civilization VI Recensioner

Gamereactor
9 / 10

Kristian har styrt sin civilisation genom århundradena i Firaxis senaste strategipärla för att ta reda på om det håller måttet...

Läs hela recensionen
GameElite
toni thörnqvist
8 / 10

”Veni vidi vici”. Ett uttryck Julius Caesar sägs ha yttrat ”jag kom, jag såg, jag segrade”. Gäller det även Civilization VI?

Läs hela recensionen
Player 1
josefin wennergren
6 / 10

Civilization VI, vilket spel alltså. Efter ca. 30 timmars spelande vet jag fortfarande inte exakt vad jag gör. Alltså vill jag först inleda den här recensionen med att erkänna att jag aldrig har spelat de tidigare spelen i Civilisation-serien, jag är helt ny på detta. Jag har pluggat guider och kollat Youtube-klipp till förbannelse, men ändå känns det som att jag bara har skrapat på ytan av vad Civilization VI har att erbjuda. För er hardcore-fans av spelserien ber jag er att ha lite överseende över mina misstag och felaktigheter, förhoppningsvis är de inte alltför många.

Läs hela recensionen
Nördliv
alexis winoy

Sid Meier’s Civilization VI är ett expansivt spel som kommer att ge dig många timmar av underhållning om du är ett fan av turbaserade 4x-spel. Det har ett så pass stort djup att jag inte kan täcka allt i en enda recension, men det gör det till en av spelets styrkor. Det är vackert och genomtänkt men enormt tidskrävande och komplext. Efter Beyond Earth som inte var den mest lyckade titeln i Civilization-serien så är Civilization VI ett stort steg i rätt riktning. Ett väldigt, nästan perfekt, stort steg vilket gör att det ska bli spännande att se vad utvecklarna har för planer i framtiden för att utöka spelet och hålla det vid liv. Ett tips? Bygg en stor flotta om du vill imponera på Norge. Men som sista ord; detta spel visar att Firaxis ännu en gång arbetat länge och väl på sitt koncept, och slutresultatet är inget mindre än absolut Toppklass!

Läs hela recensionen
PSbloggen
kim söderström
8 / 10

Det vi har sett fram emot så länge har till slut hänt. Den prominenta spelserien Civilization är här för att lysa upp våra mörka vinterhem. Äntligen kan vi konsolägare börja erövra i turbaserat tem…

Läs hela recensionen

Sid Meier's Civilization VI Trailers

Sid Meier's Civilization VI Skärmbilder