Steelrising

Nacon, Spiders

2022-09-08PC (Microsoft Windows), PlayStation 5, Xbox Series X|S

RollspelHack and slash/Beat 'em upÄventyr

Ljummen
6.8
Baserat på 9 svenska recensioner

Steelrising Recensioner

Gamereactor
henric pettersson
7 / 10

Henric har dött flera gånger än vad han kan räkna till i det supersvåra Steelrising och satt sitt betyg...

Läs hela recensionen
FZ
sisyr
3 / 5

Ett fascinerande soulslike mitt i franska revolutionen. Men det borde ha gjorts bättre.

Läs hela recensionen
PlayZine
tommy
3 / 5

Steelrising utspelar sig under en alternativ version av den franska revolutionen där kung Ludvig XIV (eller rättare sagt Louis XIV) härskar och målar gatorna i rött blod med sin robotarmé. Spelaren…

Läs hela recensionen
Nördliv
danny larsen

Steelrising är ett souls-like spel som låter oss spela Aegis, en automaton som skall rädda Paris från den lite tokige konungen Louis XVI under den franska revolutionen i en alternativ tidslinje. Spelet har sina plus och minus, men det största pluset tycker jag är Assist Mode som kan låta fler spelare och inte bara veteraner av souls genren komma in och kunna spela igenom spelet och få uppleva allt vad souls har att erbjuda.

Läs hela recensionen
PSbloggen
jonny lindmark
8 / 10

Paris 1789. Ett utbrett missnöje bland det franska folket har exploderat i en kavalkad av kaos, våld och förvirring. Överklassens pampiga livsstil har blivit ett rött skynke för arbetarklassen och …

Läs hela recensionen
Loading
aleksandar buntic

Steelrising är ett actionorienterat rollspel som utspelar sig under en alternativ tolkning av franska revolutionen, där monarkins beskyddare byggt upp en armé av steampunkiga robotar för att sätta stopp för upproret. Vår historia börjar med att vi få ta del av allvarliga diskussioner mellan Marie-Antoinette och Gabrielle de Polignac i deras herrgård långt ifrån blodbadet i Paris. De är oroliga över att King Louis XVI har gått för långt med sin fasansfulla robotarmé och vill försöka sätta stopp för våldet innan det är för sent. Däremot kan de inte lämna sin plats då byggnaden är omringad av robotvakter. Marie-Antoinette vänder sig då till sin trogna livvakt, som är en dockliknande mekanisk människa, för att skicka ut denne på ett äventyr i hopp om att finna skaparen av robotarmén och avbryta förödelsen.

Läs hela recensionen
Teknikhype
kevin fasth
7.8 / 10

Steelrising är ett väldigt roligt souls liknande spel även fast de må vara lite enkelt jämfört med andra souls liknande spel men jag vet inte om jag skulle betala nära 640 kr för det, det känns inte som att storleken och komplexiteten i spelet mäter upp till detta och jag får mer känslan av att detta är ett mindre Indie-spel men med souls-andan.

Läs hela recensionen
Varvat
daniel rydelius
7 / 10

Steelrising tar souls-genren i en ny och spännande riktning och gör den på samma gång lättillgänglig. Denna dubbel-A-produktion från Spiders imponerar och underhåller trots att den inte är lika vass som inspirationskällan.

Läs hela recensionen
Senses
henric brandt
6 / 10

Steelrising är ett gotiskt steampunk-actionrollspel, som utspelar sig under franska revolutionen. Kombinationen historia och robotar är riktigt kul! Problemet är bara att spelmekniken är tidvis undermålig och grafiken är snygg som stillbild, men att animationerna inte håller måttet.

Läs hela recensionen

Steelrising Trailers

Steelrising Skärmbilder