Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Square Enix, Team NINJA

2022-03-18PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X|S

Rollspel

Ljummen
6.3
Baserat på 6 svenska recensioner

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin Recensioner

PSbloggen
fredrik johansson
8 / 10

Runt E3 2021 började det gå rykten om ett mer actionfokuserat, Dark Souls-inspirerat Final Fantasy-sidospår. Diskussionsforum var kluvna, delar av publiken extremt intresserad, andra markant mer sk…

Läs hela recensionen
Player 1
andreas lennartsson
6 / 10

Under mina år på Player 1 har jag knappast varit rädd för att ta mig an uppdrag som på papperet fallit långt utanför mina egna preferensramar. Det är en spännande uppgift att kasta sig in i en spelserie eller genre som jag helt saknar erfarenhet av och med det perspektivet avgöra om det är något som tilltalar eller ej. Det är kanske inte ett perspektiv som kommer hjälpa de mest erfarna att skaffa sig en uppfattning om spelet, de har säkerligen redan lagt in en förhandsbokning sedan flera veckor tillbaka. Däremot finns det en fråga som nästan alltid dyker upp när en ny del i en stor spelserie släpps: ”Kan jag spela detta utan att ha spelat de gamla spelen?” Visserligen kan du alltid ställa denna frågan till någon som har stenkoll på serien i fråga, men den som kan svara allra bäst måste ju ändå vara personen som faktiskt aldrig spelat de gamla spelen. Därmed blir frågan jag försöker besvara i den här recension tvåfaldig. Kan en person spela Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, det senaste från Nioh-, Dead or Alive- och Ninja Gaiden-studion Team Ninja, utan någon vidare erfarenhet av Final Fantasy-serien? Och bör personen i fråga spela det överhuvudtaget?

Läs hela recensionen
Loading
oscar westerholm

Team Ninja har fått den vanskliga uppgiften att bygga den största fyrverkeripjäsen till Final Fantasy-seriens 35-årsfirande. Det är ett uppdrag som skulle kunna få vem som helst att skita på sig av nervositet, men gänget bakom hyllade actionspel som Nioh och Ninja Gaiden har likafullt tagit sig an uppgiften med förvånansvärt mycket råg i ryggen. Stranger of Paradise är, om något, personligt och… intressant?

Läs hela recensionen
PlayZine
tommy

Final Fantasy-seriens första spel fyller 35 år och det firar Square Enix med en ny, mörkare tolkning av berättelsen där de turordningsbaserade striderna har bytts ut mot riktigt actionladdade batal…

Läs hela recensionen
Nördliv
danny larsen

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin är det senaste Final Fantasy spel i serien och jag hade stått över att köra det. Det saknar en riktig identitet och känns väldigt generiskt i sitt utförande. Har man kört en bana i spelet vet man vad man kommer att göra i ca 40 timmar framöver. Jag tröttnade snabbt på spelets repetitiva upplägg, samt att man plockar på sig nya saker hela tiden att man till slut inte bryr sig om vad det är bara det är bättre (vilket är synd då det finns några coola dräkter och vapen). Jag kan verkligen inte rekommendera spelet till någon, och om ni verkligen vill spela spelet vänta tills det finns på rea.

Läs hela recensionen
Gamereactor
olof westerberg
5 / 10

Iklädd Fedora har Olof jagat reda på kristaller i ett Final Fantasy med identitetskris....

Läs hela recensionen

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin Trailers

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin Skärmbilder