The DioField Chronicle

Square Enix, Lancarse

2022-09-22PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X|S

RollspelSimulationStrategiTurordningsbaserad strategi

Ljummen
5.3
Baserat på 5 svenska recensioner

The DioField Chronicle Recensioner

FZ
sisyr
2 / 5

Square Enix nya rollspel är ambitiöst men missar målet.

Läs hela recensionen
PlayZine
tommy

Prisjägarna i förbandet Blue Fox strider för en hertigs räkning när ett politiskt krig letar sig ut på stridsfältet. Square Enix och Lancarse levererar ett rollspelsäventyr där striderna påminner m…

Läs hela recensionen
Nördliv
victoria sandberg

The DioField Chronicle är ett JRPG med en ny unik stridmekanik i realtid där det gäller att hålla koll på hela slagfältet samtidigt och aktivera specialattacker vid rätt tillfälle med sina karaktärer på rätt ställe. Den något svaga och till en början förvirrande berättelsen gör att prislappen enligt mig är något hög. Men är man nyfiken på den intressanta stridsmekaniken så rekommenderar jag att testa spelets demo och efter det kanske ge hela spelet ett försök.

Läs hela recensionen
Player 1
conny andersson
6 / 10

Alla genrer har sin historia med mängder av spel och jag imponeras ofta av hur variationsrikt det ändå kan vara inom just samma stil. Ofta räcker det att man kanske förnyar och putsar på enskilda beståndsdelar, eller rentav enbart hittar en originell grafisk nisch, för att ett spel som delar samma spelmekanik med det som kom före ändå kan kännas fräscht. The DioField Chronicle är som helhet något som känns både fräscht och underhållande och mina timmar på den krigshärjade kontinenten spelet utspelar sig på blev en underhållande om än lite monoton upplevelse. Men i slutändan blev den framförallt inte så minnesvärd jag hade hoppats på.

Läs hela recensionen
Varvat
daniel onemark
6 / 10

The DioField Chronicle är exakt allt jag vill ha av ett strategirollspel, varken mer eller mindre.

Läs hela recensionen

The DioField Chronicle Trailers

The DioField Chronicle Skärmbilder