The Last of Us Part I

Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog

2022-09-02PC (Microsoft Windows), PlayStation 5

SkjutspelÄventyr

Het
7.9
Baserat på 9 svenska recensioner

The Last of Us Part I Recensioner

Gamereactor
petter hegevall
9 / 10

Petters ögon har blivit alldeles sprängröda och vattniga, igen, när han för en fjärde gång tillbringat 15 underbara timmar tillsammans med Naughty Dogs odödliga mästerverk...

Läs hela recensionen
PSbloggen
fredrik johansson
9 / 10

När Naughty Dog beslutade sig för att ta en liten paus från Nathan Drakes äventyr och fokusera på något lite mörkare, mer vuxet var det nog ingen som riktigt förväntade sig att det skulle få den ge…

Läs hela recensionen
FZ
fredrik eriksson
4 / 5

Last of Us-remaken är ett grafiskt storverk, men bortom detta likadant – och lika bra.

Läs hela recensionen
MovieZine
anders eklöf
4 / 5

Ett av världens mest älskade spel är tillbaka med snyggare grafik och inte särskilt många andra förbättringar.

Läs hela recensionen
Nördliv
niclas emanuelsson

Den ombyggda versionen av det snart tio år gamla spelet är sannerligen ambitiös med sina estetiska uppgraderingar. Gameplay har inte ändrats nämnvärt och det är sannerligen bara ett problem för de som inte gillade originalet. Playstation 5:s egenheter som DualSense används väl och har satt sin prägel på spelet utan att ta över. Det är en gedigen upplevelse som, med priset i åtanke, inte nödvändigtvis är till för de som redan spelet det. Men är det första gången man spelar det finns det inget bättre sätt att uppleva The Last of Us på.

Läs hela recensionen
M3
p-a knutsson
4 / 5

Vi brukar sällan spela om spel. Inte ens de vi älskar. The Last of Us är undantaget som bekräftar regeln, ett undantag som vi nu spelar för fjärde gången – men denna gång i en helt ny skrud.

Läs hela recensionen
Senses
senses.se
8 / 10

The Last of Us Part 1 är onekligen den ultimata versionen (så här långt) att uppleva spelet, på Playstation 5. Grafik, ljud och DualSense-funktionerna är galet najs och ett måste för nya spelare. Men som helhet blir detta inte tillräckligt annorlunda från 2016-remastern för de som redan spelat den.

Läs hela recensionen
Loading
aleksandar buntic

Efter flera år av Nathan Drake och skattjakter samt ett försök till att återuppliva Jak & Daxter-serien, valde Naughty Dog, med Neil Druckmann och Bruce Straley i spetsen, att försöka etablera en helt ny serie med en lite mörkare ton. Ur den här processen kom idéerna om The Last of Us fram och spelet släpptes för första gången till Playstation 3 år 2013. Ett år senare släppte de även en något uppiffad version till Playstation 4.

Läs hela recensionen
Spel Hubben
5.5 / 10

En premium prislapp tillsammans med en daterad själ.

Läs hela recensionen

The Last of Us Part I Trailers

The Last of Us Part I Skärmbilder