The Last of Us Part II

Naughty Dog, Sony Interactive Entertainment

2020-06-19PlayStation 4

SkjutspelÄventyr

Glödhet
8.8
Baserat på 14 svenska recensioner

The Last of Us Part II Recensioner

Player 1
andreas lennartsson
10 / 10

Spel kan få oss till att genomföra de mest avskyvärda handlingarna. Om stämningen är rätt har de flesta av oss inga som helst problem med att spränga en enorm fiendebas och därmed släcka hundratals virtuella liv. Har vi lite häftig musik i bakgrunden samtidigt som vår huvudkaraktär levererar en töntig oneliner innan vi ombeds trycka på A för att detonera bomben så tänker vi knappast på tyngden och konsekvenserna av våra handlingar. Men när ett spel väl bestämmer sig för att den som håller i handkontrollen ska få en så pricksäker bild som möjligt av hur det känns att utöva dessa fruktansvärda gärningar, och vad som krävs för att en sådan åtgärd ska kännas nödvändig, då kan något alldeles särskilt inträffa.

Läs hela recensionen
GameElite
toni thörnqvist
10 / 10

Hur gör man en fortsättning på ett av de mest hyllade och älskade spelen genom tiderna? Detta är en fråga många av oss ställde Naughty Dog när The Last of Us Part 2 utannonserades 2016. Naughty Dogs svar på denna fråga fyra år senare är med ett fullkomligt mästerverk.

Läs hela recensionen
Varvat
robert zackrisson
10 / 10

Sju år efter The Last of Us är det äntligen dags att stifta bekantskap med uppföljaren. Naughty Dog hymlar inte med sina ambitioner kring sin skapelse. Det har varit en omtumlande resa och många sena kvällars sträckspelande. Robert har spelat och betygsatt ett av årets stora spelsläpp. Håller det måttet ända till den åtråvärda tian?

Läs hela recensionen
Gamereactor
petter hegevall
10 / 10

Sju år efter det första spelet är Ellie och Joel tillbaka för att göra chefredaktör Hegevall gråtmild och förstummad, igen. Detta är vår recension av tidernas mest vågade uppföljare...

Läs hela recensionen
Teknikhype
ivan spoljaric
9 / 10

The Last of Us: Part 2 är ett måste om man tycker om att investera sin tid i en handling och problemet kan vara om man inte får nog att man bara vill ha mer. 

Läs hela recensionen
Hype
gunner
9 / 10

Det är spelet är i skrivande stund allt annat än nytt, men det blev ett Black Friday-fynd för 99 kronor och det är kort och gott för bra för att inte få ett betyg.

Läs hela recensionen
PSbloggen
johan lindros
9 / 10

För nästan exakt sju år sedan var PlayStation 3 på nedgång, med bara några få månader kvar till lanseringen av PlayStation 4. Nästan alla hade blicken låst mot den kommande konsolgenerationen. Alla…

Läs hela recensionen
Senses
senses.se
8 / 10

Det är ett av årets mest hypade titlar - kan The Last of Us: Part II leva upp till ettans epokgörande nivå?

Läs hela recensionen
Loading
aleksandar buntic

The Last of Us Part II utspelar sig främst fyra år efter föregångaren, och berättelsen fortsätter i Jackson County, Wyoming där våra protagonister lämnade oss senast. Den här gången tar du över rollen som Ellie, som nu vuxit upp och tagit stora kliv in i vuxenlivet. I Jackson County ansvarar hon, och hennes nyfunna vänner Dina och Jesse, för att bevara tryggheten i staden från de infekterade som befinner sig i närområdet. De tar med jämna mellanrum olika rutter på hästrygg för att hålla de förlorade människorna borta. Det är här, under en av dessa, som allt vänds upp och ner och triggar igång kärnan i berättelsen.

Läs hela recensionen
PlayZine
tommy
4 / 5

Det har gått sju år sedan Naughty Dog fick oss att häpna av The Last of Us. De inledande sekvenserna, där Joel förlorade sin familj, har etsat sig fast i minnet, liksom den far-och-dotter-liknande …

Läs hela recensionen
Nördliv
danny larsen

The Last of Us Part II är en återkomst till en värld där ond bråd död kan vara vardagsmat, men här får vi en berättelse och en spelupplevelse som verkligen känns. Spelet levererar ett genuint tungt narrativ och levererar den i en så polerad spelvärld att det här är utan tvekan ett bra köp!

Läs hela recensionen
FZ
joakim bennet
4 / 5

Naughty Dog levererar en bländande PS4-final, med vissa sprickor i fasaden.

Läs hela recensionen
Spel Hubben
mr x
6 / 10

Under en lång sträcka mitt i ”The Last of Us Part 2” kändes det som Naughty Dog, studion som skapade serien, hade hittat sin rytm.

Läs hela recensionen
MovieZine
anders eklöf

Uppföljaren på den moderna klassikern "The Last of Us" levererar en mörk och stark berättelse som både är välbekant och full av överraskningar.

Läs hela recensionen

The Last of Us Part II Trailers

The Last of Us Part II Skärmbilder