Tunic

Andrew Shouldice, Finji

2022-03-16PC (Microsoft Windows), Mac, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X|S

PusselÄventyrIndie

Ljummen
6.5
Baserat på 4 svenska recensioner

Tunic Recensioner

Player 1
rickard eklund
4 / 10

Efter att ha varit frånvarande som skribent i snart 1,5 år såg jag fram emot en mjukstart. Så när Tunic föll ner i knät kändes det helt rätt. Trailern visar en färgglad värld och en äventyrslysten och söt räv med ett svärd. Zelda-vibbarna från 8-bit-tiden vaknade direkt till liv i mig. Perfekt, tänkte jag!

Läs hela recensionen
Loading
kiki ågren

Det har gått snart fem år sedan Tunic först utannonserades och sedan dess har jag väntat ivrigt. Spelet har konsekvent legat högst på min önskelista, varvid jag tidigare gjort den totala felbedömningen av ett 2019-släpp innan jag mentalt kategoriserade det som ett evighetsprojekt. “Det blir klart när det är klart”, helt enkelt.

Läs hela recensionen
Nördliv
joel svahn

En mästerlig uppvisning på vad som gör just dataspel bra på att berätta det dataspel handlar om. Med geniala berättargrepp, hemligheter i mängder och ständigt engagerande gameplay har jag svårt att tro att detta inte blir en topp tio på årets GOTY.

Läs hela recensionen
Gamereactor
9 / 10

En mystisk ö, en tyst räv och ett äventyr där ingenting är vad det verkar vara. Tunic är en av de största överraskningarna på mycket länge...

Läs hela recensionen

Tunic Trailers

Tunic Skärmbilder