Twin Mirror

DON'T NOD, Bandai Namco Entertainment

2020-12-01PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One

Äventyr

Ljummen
5.5
Baserat på 8 svenska recensioner

Twin Mirror Recensioner

Varvat
daniel rydelius
7 / 10

Dontnods spirituella uppföljare till Life is Strange är en psykologisk thriller som låter dig komma in i skallen på huvudkaraktären Sam Higgs när han undersöker omständigheterna kring sin bästis död. Det är ett spännande litet äventyr vars mentala skådespel undermineras av ojämnt ljud och stela animationer.

Läs hela recensionen
PSbloggen
martin svennberg
6 / 10

Efter att ha avnjutit två fenomenala upplevelser i form av Life is Strange och uppföljaren Life is Strange 2, kastar jag mig gladeligen över studions senaste titel Twin Mirror. De föregående verken…

Läs hela recensionen
Gamereactor
6 / 10

Remember Me/Life is Strange-fransoserna är tillbaka med ännu ett underhållande litet äventyr...

Läs hela recensionen
Spelkväll
2.5 / 5

En intressant thriller med en del brister. Kanske inte allas kopp te, men något för dig som uppskattar en spännande story.

Läs hela recensionen
Player 1
andreas lennartsson
5 / 10

Interaktiva äventyr där spelaren väljer vad som ska ske samt får leva med konsekvenserna som dessa beslut kan ha får nästan klassas som en egen genre vid det här laget. Jag tänker i första hand på den stora samlingen av berättelser som Telltale pumpade ut under sin storhetstid, jag tänker även på Dontnod och deras omtyckta Life is Strange-serie. Problemet med den här typen av spel har för mig länge varit att det sällan blir något annat än mer av samma. De är ofta fängslande, ofta tankeväckande, men sällan särskilt utvecklande. Twin Mirror är det senaste projektet från tidigare nämnda Dontnod och berättar historien om Sam Higgs som återvänder till sin hemstad efter sin bästa väns bortgång. Men även fast spelet berättar en mestadels spännande historia som ofta presenteras på ett läckert sätt gör Twin Mirror knappast några insatser för att föra genren framåt, snarare tvärtom.

Läs hela recensionen
PlayZine
tommy

Twin Mirror har utvecklats av Dontnod Entertainment som gav oss det fantastiska Life is Strange, och den här gången får vi en thriller med den tidigare grävande journalisten Sam Higgs i huvudrollen…

Läs hela recensionen
Nördliv
jesper gustavsson

I Twin Mirror får vi följa Sam Higgs när han återvänder till sin hemstad Basswood där han utreder ett mord på sin bästa vän Nick. Spelets premiss handlar om att samspela med Sams inre röst för att agera korrekt i dialoger och fly ett så kallat Mind Palace för att lista ut ledtrådar och ta sig vidare. Berättelsen är intressant och känns fullbordad trots sin korta längd, även om jag gärna hade spenderat mer tid med vissa karaktärer. Många problem återstår från DONTNODS tidigare spel, som bland annat stela karaktärsmodeller, men trots det är det en av mina favoriter från utvecklarna och definitivt ett bra köp om du vill ha en bra story!

Läs hela recensionen
MovieZine
alexander kardelo
2 / 5

Återbesök småstaden. Lös mysteriet. Hitta mördaren. Rentvå ditt namn. ”Twin Mirror” är ett interaktivt deckarspel från skaparna av ”Life is Strange”, men kommer aldrig i närheten av samma fängslande berättelse eller emotionella punch.

Läs hela recensionen

Twin Mirror Trailers

Twin Mirror Skärmbilder