Elden Ring

Bandai Namco Entertainment, FromSoftware

2022-02-25PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X|S

RollspelÄventyr

Glödhet
9.3
Baserat på 13 svenska recensioner

Elden Ring Recensioner

Aftonbladet
leo pettersson
5 / 5

Om man ska hitta något tråkigt med ”Elden Ring” är det att det inte överraskar.

Läs hela recensionen
FZ
joakim kilman
5 / 5

En sorglig värld som gör ont att utforska, men som alltid drar dig tillbaka. Här är den avslutande delen av vår recensionsresa till Lands Between.

Läs hela recensionen
M3
billy ekblom
5 / 5

Som det mest efterlängtade spelet på flera år har From Softwares jättetitel Elden Ring en hel del press på sig. Och vi har glädjen att Elden Ring levererar på samtliga punkter. En milstolpe för hela genren!

Läs hela recensionen
Varvat
daniel rydelius
10 / 10

Elden Ring är From Softwares storslagna återkomst till mörk fantasy. Förstärkt av George R. R. Martins fenomenala världsbygge och Hidetaka Miyazakis mästerliga speldesign bär vi av till en ny generation Souls-spel. Med en enorm öppen värld, full av mystik och fruktansvärda monster kommer spelare att hålla sig sysselsatta länge. Och med enorm valfrihet och metoder att anpassa sig till svårighetsgraden är Elden Ring ett spel väl värt att återbesöka en lång tid framöver.

Läs hela recensionen
PSbloggen
jesper pettersson
10 / 10

Det finns spel som sätter sig i huvudet och vägrar släppa taget. Elden Ring tillhör definitivt den kategorin och när jag inte spelar det så går jag och funderar på var jag ska placera nästa egenska…

Läs hela recensionen
Gamereactor
joakim sjögren
10 / 10

Två år, åtta månader och 14 dagar. Så längesen var det From Software presenterade sitt nya projekt under E3 2019, och nu har vi på Gamereactor äntligen fått besöka landet "Däremellan" för att få svar på frågan vi grubblat på sedan dess - Hur bra är Elden Ring?

Läs hela recensionen
Player 1
conny andersson
9 / 10

Berättelsen om hur Shigeru Miyamoto klättrade i grottor utanför sitt hem i Japan och således fick inspirationen till att skapa The Legend of Zelda får mig att tro att drygt 35 år av open world-spel i allmänhet och spelevolution i synnerhet på något liknande vis varit den stora inspirationskällan till Elden Ring. Men allra mest vill jag tro att detta är det mest naturliga steg för utvecklarna att ta med denna titel. Jämförelsen med Zelda hittas enkelt också i hur Nintendo lät Breath of The Wild vara det första spelet i serien att utspela sig i en helt öppen värld. From Software tar alltså ett liknande steg genom att ge sitt nästa spel monumental skala men mot samma bekanta grund som titlarna som kommit före. Även om det fortfarande är en brutalt svår resa är det denna gång också friare än någonsin, vilket gör att jag äntligen tillbringar mer tid i The Lands Between än jag gjort i något tidigare spel från From Software.

Läs hela recensionen
Senses
senses.se
8 / 10

Elden Ring är ambitiöst, stort och indragande - det mest tilgängliga (och kanske bästa?) av Dark Souls-skaparen Hidetaka Miyazakis alla spel hittills. Men det är fortarande så svårt och krävande att det inte lär vara allas kopp té.

Läs hela recensionen
Teknikhype
ivan spoljaric
7 / 10

Elden Ring bjuder på ett äventyr som vi sent kommer att glömma med stor värld att utforska, men det finns mycket som From Software kunde gjort bättre speciellt när det gäller grafiska och ljudet, men äventyret väger över till det bättre på många sätt vilket gör att Elden Ring blir ett spel vi sent kommer att glömma.

Läs hela recensionen
Loading
aleksandar buntic

År 2009 tillträdde Barack Obama som president för USA, FRA-lagen trädde i kraft i Sverige och Avatar spelades på biosalonger världen över. 2009 var även starten på en mycket framgångsrik saga inom spelindustrin. Det var nämligen det året som From Software släppte spelet Demon’s Souls, vars speldesign och världsbygge än idag influerar spelutvecklare och som fått en genre benämnd efter sig.

Läs hela recensionen
Nördliv
emil levin

Ett mästerverk behöver inte vara felfritt. Ärligt talat tror jag inte det finns någonting som är i alla fall objektivt felfritt. Mycket landar i personlig smak och hur någonting representerar vad det nu är. Som ett spel av den här genren så är Elden Ring nära perfektion - med sina relativt få men genuina fel och brister. För första gången kommer gemene nyfiken människa kunna ta sig an en annars väldigt nischad genre utan att uppleva den ändå ganska så mysiga hopplöshet som tidigare spel vältrat sig i - både i tematik och spelmekanik. Ingen kommer ångra att de i alla fall försökte sig på Elden Ring och det om något ska firas, för From Software visar varför de förtjänar sin oförnekliga framgång.

Läs hela recensionen
Spel Hubben
9 / 10

Elden Ring börjar löjligt starkt, men när den drar på sig håller den ständiga fiendens och bossupprepningen och en del dålig mötesdesign senare i spelet det bara tillbaka från att vara Froms finaste verk, med den öppna världen...

Läs hela recensionen
MovieZine
anders eklöf

Spelet av "Dark Souls"-skaparna och "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin tar konceptet till nya spännande, skrämmande och utmanande höjder.

Läs hela recensionen

Elden Ring Trailers

Elden Ring Skärmbilder