Evil Dead: The Game

Boss Team Games, Saber Interactive

2022-05-13PC (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X|S

Skjutspel

Ljummen
6.5
Baserat på 6 svenska recensioner

Evil Dead: The Game Recensioner

Loading
oscar westerholm

”Det var inte en slump att Ash alltid hade bruna byxor på sig”, säger Bruce Campbell i trailern till Evil Dead: The Game. Den som inte redan bär brunt till vardags kommer knappast att behöva ändra sin garderob. Evil Dead är, i likhet med filmtrilogin och TV-serien Ash vs Evil Dead, knappast ett särskilt otäckt spel. Ostiga b-filmsrepliker och överdrivna splatteranimationer förekommer däremot med råge. Visst, en och annan jump scare överraskar mig–och vissa av dem funkar förvånansvärt bra. Men knappt någon kommer att behöva ge upp sin nattsömn. Eller, för den delen, bränna sina nedsolkade mjukisbyxor.

Läs hela recensionen
Senses
henric brandt
8 / 10

Evil Dead: The Game lyckas verkligen återskapa världen och stämningen från filmerna och tv-serien till hundra procent. Awesome att kunna träna offline där du även kan även ge dig ut på seperata uppdrag. Några små skavanker finns däremot också.

Läs hela recensionen
PSbloggen
jonny lindmark
7 / 10

Evil Dead, en udda skräckfilm som skapade en och annan svallvåg när den kom 1981, utvecklades till en rejäl kultrulle i form av den omarbetade Evil Dead II (1987) och cementerade sin plats med Army…

Läs hela recensionen
Nördliv
mattias malm

Evil Dead: The Game är i grunden inte ett helt oävet spel. Det både ser ut och låter bra, man har röstskådespelare från filmerna och serien som skänker fanservice i repliker och man har även lånat ut sina utseenden till modellerna. Tyvärr tenderar matcherna att bli ensidiga då demonen kan få orimligt många tillgångar till sin fördel. Överleverna har en lång rad uppgifter att utföra, vilka tar otroligt lång tid att genomföra och är utspridda på ett enormt område. Vilket gör att matcherna känns långa och enformiga. Spelar man med folk man känner stiger garanterat underhållningsvärdet en aning, men jag tror tyvärr att spelet kommer falla i glömska ganska fort. Synd på ett fint IP.

Läs hela recensionen
Player 1
kenny nordgren
6 / 10

”Groovy”. Butiksbiträdet Ash Williams (spelad av Bruce Campbell) catch phrase från Evil Dead-filmserien är inom skräckfilmsgenren en riktig klassiker, precis som filmerna i sig – med all rätt – är kultförklarade. Alla tre filmerna är helt annorlunda sett till tonen – The Evil Dead är en renodlad skräckfilm medan Army of Darkness: Evil Dead III är en skräckkomedi, som frambringar skratt framför kalla kårar. Stop motion-osande Evil Dead II lägger sig någonstans mitt emellan och har väl egentligen flest fans i trilogin. Efter nästan 20 år är det återigen dags för Ash och hans demoner att dyka upp som TV-spel.

Läs hela recensionen
Gamereactor
petter hegevall
5 / 10

Ash har med sig både motorsåg och Boomstick när han mosar demoner i Snowrunner-studions senaste licensspel. Petter är dock inte imponerad...

Läs hela recensionen

Evil Dead: The Game Trailers

Evil Dead: The Game Skärmbilder