Returnal

Housemarque, Sony Interactive Entertainment

2021-04-30PC (Microsoft Windows), PlayStation 5

Skjutspel

Glödhet
8.2
Baserat på 11 svenska recensioner

Returnal Recensioner

PSbloggen
jesper pettersson
10 / 10

Det finns spel som griper tag i dig och inte ens släpper taget när du lägger ifrån dig handkontrollen och stänger av konsolen. Returnal tillhör definitivt den kategorin och jag har inte kunnat släp…

Läs hela recensionen
Player 1
andreas lennartsson
9 / 10

Jag har faktiskt aldrig förstått grejen med roguelikes. Var finns egentligen det roliga i att behöva utforska och överleva banor som dessutom byter skepnad varje gång jag mister livet och tvingas börja om från början? Det är inte bara irriterande, det är också… APPROACH FORBIDDEN – TRACKING SIGNAL: WHITE SHADOW.

Läs hela recensionen
GameElite
viktor larsson
9 / 10

På en främmande planet finner sig rymdscouten Selene sig fångad i en evig cykel av liv och död. En av de första stora exklusiva titlarna till PS5 lånar de bästa delarna från framgångsrika genrespel.

Läs hela recensionen
Senses
senses.se
9 / 10

Finska Housemarque ger oss det första, unika spelet utvecklat speciellt för Playstation 5. Men är Returnal lite för smart för sitt eget bästa?

Läs hela recensionen
Gamereactor
eirik hyldbakk furu
9 / 10

Arkadaction-finnarna bakom spel som Resogun och Super Stardust Ultra är tillbaka med ett ultraambitiöst PS5-spel som imponerar, stort...

Läs hela recensionen
Spelkväll
4 / 5

Returnal är ett atmosfäriskt actionspel med mystik, déjà vu och galet hög svårighetsgrad. Bara du kommer över svårighetströskeln väntar här ett fantastiskt spel.

Läs hela recensionen
Spel Hubben
mr x
8 / 10

Returnal, en tredje person shooter roguelike från Housemarque, är den första riktiga PlayStation 5 exklusiva som har fått uppmärksamhet från spelare över hela världen

Läs hela recensionen
Teknikhype
ivan spoljaric
7.8 / 10

Returnal är tyvärr inte ett spel för alla, var med om en rejäl utmaning samtidigt som mycket av spelet kan vara repetitivt, men det finns ett nöje i denna utmaning. Belöningen när man faktiskt kommer ett steg längre övervinner det mesta, fullpott för PS5.

Läs hela recensionen
FZ
fredrik eriksson
3 / 5

Playstation 5-spelet omfamnar nextgen och forntiden. Resultatet både tar och ger.

Läs hela recensionen
Nördliv
fredrik olsson

Efter väldigt många tankar om vad som gör ett spel bra kom jag ändå till slut fram till att man måste hylla utvecklarna för att de vågar foga samma flera genrer, och att de i min bok ändå får det att fungera. Om inte spelets narrativ fångar dig, så gör spelmekaniken det. Därför ser jag detta spel som en oerhört stark ingångsport till trippel-A segmentet för utvecklarna Housemarque, som på riktigt övertygar mig om att alla bör spela detta. Detta får därför efter många om och men från min sida, högsta utmärkelsen ”Toppklass”.

Läs hela recensionen
MovieZine
anders eklöf
3 / 5

Trots att "Returnal" imponerar med sin makalösa grafik, täta stämning och intensiva strider förlorar det mycket på märkliga designval och frustrerande spelmekanik.

Läs hela recensionen

Returnal Trailers

Returnal Skärmbilder