Rune Factory 5

Marvelous, XSEED Games, Marvelous USA, Inc., Hakama, Marvelous Europe Ltd.

2021-05-20PC (Microsoft Windows), Nintendo Switch

RollspelSimulationÄventyr

Iskall
4.7
Baserat på 4 svenska recensioner

Rune Factory 5 Recensioner

Player 1
conny andersson
5 / 10

Det finns områden där spel står och stampar, dränkta i klichéer och med samma gamla upplägg vi sett så många gånger förut. Det är därmed en tröttsam suck som undslipper mig när huvudkaraktären har minnesförlust och hamnar i en charmig liten småby och ska anpassa sig till livet där. Här ryms fler klichéer i form av japansk karaktärsdesign som kanske visserligen är lite unik kring de specifika karaktärerna men som helhet är så urtypiska att det engelska uttrycket ”been there, done that” passar som handen i handsken… förlåt, även jag verkar tydligen ha smittats av klichéerna.

Läs hela recensionen
Nördliv
victoria sandberg

Rune Factory 5 är ett farm-sim som blandar in strider och en händelserik historia där du blir både bonde och hjälte. Med total minnesförlust blir du sakta inkluderad i byns gemenskap och slår dig fram mot monster för att nysta upp gåtorna kring den magiska sfären och runkällorna. Tyvärr känns inte spelet så modernt och fräscht som man hade kunnat hoppas 2022, det tillför inte direkt något som inte redan är väletablerat inom genren. Tidvis låga frames, en del pop-ins och otillräckliga laddningstider sänker tyvärr betyget.

Läs hela recensionen
Gamereactor
johan vahlström
6 / 10

Rune Factory-serien är tillbaka med ett nytt spel efter tio år. Johan har undersökt om det har varit värt väntan...

Läs hela recensionen
Spel Hubben
3 / 10

Med PlayStation Vitas död, och Nintendos konvergens av handdator och konsol till Nintendo Switch, gick designen av handhållen spel till stor del förlorad.

Läs hela recensionen

Rune Factory 5 Trailers

Rune Factory 5 Skärmbilder