Dead Space

Motive Studios, Electronic Arts

2023-01-27PC (Microsoft Windows), PlayStation 5, Xbox Series X|S

SkjutspelRollspelÄventyr

Glödhet
8.4
Baserat på 10 svenska recensioner

Dead Space Recensioner

Varvat
daniel rydelius
10 / 10

Dead Space är ett mästerverk bland remakes. Trogen originalet samtidigt som det överträffar alla förväntningar - det här är en ny, modern skräckklassiker.

Läs hela recensionen
PSbloggen
jonny lindmark
10 / 10

”I rymden kan ingen höra dig skrika” lyder en känd filmslogan, men nog sannerligen var det många som kunde höra oss skrika i våra vardagsrum när vi först fick ta oss an spelet Dead Space 2008. Spel…

Läs hela recensionen
Gamereactor
magnus groth-andersen
9 / 10

EA Motives remake av Dead Space är äntligen här och vi har spelat, skrämts och avnjutit ett synnerligen vackert äventyr som tveklöst gör originalet rättvisa...

Läs hela recensionen
Senses
henric brandt
9 / 10

Nya Dead Space visar vart skåpet skall stå i fråga om det är en

Läs hela recensionen
FZ
mikael berg
4 / 5

Rymden har aldrig varit så här äckligt motbjudande inbjudande.

Läs hela recensionen
M3
p-a knutsson
4 / 5

10 år efter att Dead Space-serien gick i graven, med en trea som jagade populära trender istället för rymdmonster, får serien nytt liv i remake-form.

Läs hela recensionen
MovieZine
vanja tomin
3 / 5

Klassika skräckspelet har fått en efterlängtad remake, med snyggare grafik och blodigare detaljer ger vi oss ut i rymden för att såga ihjäl Necromorphs.

Läs hela recensionen
Nördliv
danny larsen

Dead Space är en remake av ett 15 år gammalt spel som då för sin tid var populärt och skrämmande med Necromorpher som jagade en runt på skeppet USG Ishimura. Här får vi en trogen och förbättrad version som inte bara ger spelet ett ansiktslyft, utan även förbättrar och lägger till ny funktionalitet och mer bakgrundshistoria. Den här remaken är utan tvekan ett jobb av Toppklass!

Läs hela recensionen
Loading
oscar westerholm

Dead Space släpptes 2008, tre år efter det banbrytande skräckspelet Resident Evil 4 såg dagens ljus. Berättelsen var relativt enkel, åtminstone till det yttre. Året är 2508 – ingenjören Isaac Clarke letar efter sin försvunna hustru på det övergivna rymdskeppet USG Ishimura, som har förlist efter att ha bedrivit olagliga utgrävningar på den mystiska planeten Aegis VII. Bakom den simpla fasaden – splatter och ett otal jump scares – döljer sig emellertid en intrikat, för att inte säga litterär historia: det går att ägna timmar åt att läsa och fördjupa sig i spökskeppets annaler och vad som egentligen föranledde den fruktansvärda katastrofen. Det går även att gräva ner sig i den skumma sekten Unitology, som har sina rötter i en utdöd utomjordisk civilisation. Grafiken var strålande, och utmärktes av ett för sin tid komplext arbete med ljus och skuggor. Dead Space hade ett strålande ljudarbete; världen kändes – all död till trots – levande. Spelet sprakade, skvalpade, röt, vrålade, exploderade och kved.

Läs hela recensionen
Player 1
kenny nordgren
7 / 10

Det är senhöst 2008 och jag sitter i min första lägenhet (en källarlägenhet) i Mariestad och är gräsänkling för kvällen. Jag hade detta år upptäckt att man på Gamestop (länge leve fina Gamestop!) kunde byta in sina gamla spel mot helt nya titlar. Bland flera nya spel som jag bytte till mig återfanns Dead Space, och detta bestämde jag mig för att börja spela just denna kväll då jag var helt ensam, men som en skräckfilmsfantast redan vid denna tid så var det ju givetvis inte några som helst problem. Jag dundrar igång min Playstation 3 och sitter som förstenad ända fram tills att jag stänger av för kvällen. Detta är snart 15 år sedan och således kan minnet svika mig en aning, men vad jag minns spelade jag i max 30 minuter. Jag rörde aldrig spelet mer efter den kvällen. Inte förrän jag åtog mig uppdraget att recensera 2023-års remake.

Läs hela recensionen

Dead Space Trailers

Dead Space Skärmbilder